SELAMAT DATANG MENJAMU SELERA

SELAMAT DATANG DAN MENJAMU SELERA MASAKAN KAMPUNG( SIANG) MASAKAN MAKANAN LAUT (MALAM) buatlah kerja macam seratus tahun lagi nak hidup(juga niat ibadah), ibadah khusus macam sekejap lagi akan mati. (asas dlm solat jangan tinggal berdosa!!!!!)
LCD Text Generator at TextSpace.net

Monday, 27 February 2012

kaedah menghidang

kasiat barli

Setiap wanita maupun lelaki mengidamkan wajah yang putih dan bersih. Dan ada banyak produk-produk di pasaran yang boleh dan mudah diperolehi untuk mendapatkan hasil sebegini. Apa kata kita cuba menggunakan bahan asli untuk memutihkan wajah.

Bahan-bahan yang diperlukan amat mudah didapati di mana-mana pasaraya. Apa yang anda perlukan hanyalah barli, jus limau nipis dan air masak.

Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Setelah sejuk, tumbuk barli hingga lumat. Bancuh serbuk barli tersebut dengan sedikit perahan air limau nipis dan air masak. Sapukan bancuhan tersebut di wajah sebelum tidur.

Thursday, 16 February 2012

doa buka pakaian


Rasullullah S.A.W juga bersabda maksudnya "Dinding yg menutup mata Jin dari aurat manusia, ialah mengucapkan "Bismillah" ketika ia hendak membuka pakaian"

zikirBarangsiapa berzikir "Ya ALLAH" sebanyak 5000 kali setiap hari, nescaya rezeki datang kepadanya mencurah-curah banyaknya dengan izin Allah

Rasullullah bersabda "Barangsiapa mmbaca surah Al-insyirah, Allah akan mengurniakan kelebihan kepadanya umpama orang yg datang untuk mnggembirakanku ketika aku dalam kedukaan'
Para Ulamak pula berkata:
Sesiapa yg mengamalkan membaca surah al-insyirah & djadikan sbgai wirid stiap kali selepas solat fardhu, nescaya Allah akan menghilangkan dukacitanya,dianugerahkan rezeki yg banyak, fikirannya luas, dan senang melakukan sesuatu pekerjaan & hilang sifat malas

Kelebihan selawat


Sabda Rasullullah S.A.W yg bermaksud " Sesungguhnya orang yg paling selamat di antara kamu dari segala bahaya & malapetaka yg berlaku di akhirat ialah orang yg paling banyak berselawat ke atas ku.
Sama-samalah kita banyakkan berselawat ke atas Rasullullah agar kita semua mendapat syafaat baginda di akhirat kelak.amin..

kelebihan ayat 128, 129 surah at taubah:


Barangsiapa membaca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah :

1) Segala kelemahan bertukar kepada kekuatan
2) Kehinaan berganti dengan kemuliaan
3) Segala hutangnya dapat dijelaskan
4) Terhindar dari dukacita
5) Melimpah-limpah rezeki datang kepadanya

sarapan pagi d restoran basha

kelebihan surah al fatihah


Jika anda terluka dan mahu berhentikan pendarahan atau disengat binatang, cuba lah tips ni,

baca Fatihah dalam satu nafas, dan selawat 3 kali, kemudian ludahkan sedikit ke tempat luka tersebut. Insya Allah darah akan berhenti dan akan cepat baik.

ini selari dengan sabda Rasullullah yg bermaksud "Surah al-fatihah adalah ubat dari segala penyakit dan penawar dari racun

kelebihan bismillah


Terlalu banyak fadhilat Basmalah, antaranya adalah sesiapa yang membaca basmallah sebanyak 21 kali setiap kali nak tidur, Allah akan memeliharanya sepanjang malam daripada kejahatan syaitan ,manusia dan jin, kecurian dan kebakaran, selamat dari mati terkejut dan terhindar daripada bala dan penyakit

Wednesday, 1 February 2012

ganti baru
suami isteri


Wanita sebenarnya diuntungkan, baik di kehidupan di dunia maupun di kehidupan selanjutnya. Mengapa??. Karena mereka tidak akan diberi pertanyaan. Di Hari Perhitungan, semua wanita yang bersuami akan datang bersama suaminya. Bila suaminya masuk surga maka mereka akan ikut dan tidak ada pertanyaan untuknya. Tetapi si suami akan diberikan berbagai macam pertanyaan . Apakah kalian mengerti!!.

Read more: http://aspal-putih.blogspot.com/2011/08/sayangilah-istrimu.html#ixzz1l8cZrmPd
Under Creative Commons License: Attribution