SELAMAT DATANG MENJAMU SELERA

SELAMAT DATANG DAN MENJAMU SELERA MASAKAN KAMPUNG( SIANG) MASAKAN MAKANAN LAUT (MALAM) buatlah kerja macam seratus tahun lagi nak hidup(juga niat ibadah), ibadah khusus macam sekejap lagi akan mati. (asas dlm solat jangan tinggal berdosa!!!!!)
LCD Text Generator at TextSpace.net

Wednesday, 27 February 2013

Resepi Choc Ice Blend


Bahan-bahan ( untuk 1 orang ) Bahan-bahannya~ (sb : sudu besar, sk : sudu kecil) * 1 sk serbuk koko van houten (atau yg swaktu dgnnya) * 3 sb susu manis * 5 sb susu cair (nk lagi lemak... taruk la lbh ckit) * 1 mug ais (lebih pun xpe, mengikut citarasa * 2 sb milo/choc malt Cara-cara (Note: Guna blender yang bersih tau... jangan guna blender untuk kisar bawanng pula, kalau boleh la.. takut rasa lain pula) Masukkan milo, koko, susu manis, susu cair, ais, ais cream coklat dan sedikit air (3 sudu besar). jangan lebih taw air tu sbb air tu hanya untuk gerakkan blend je... takut cair plak nanti kalau terlebih... Blend semua Dah siap blend, masukkan dlm gelas. hias dgn whipping cream, choc syrup and choc rice... TADAA... siap untuk dihidangkan..dpuf

Sunday, 17 February 2013

abc


menara condong


nasi kerabu


hidangan sedap


cinta sejati


cinta sejati


dari pemimpin pelajar/negara/sempat layan cucu


Cucu saya Harith yg menemani saya ke pejabat. Kini sudah petah berbicara ha ha! Mantan Presiden Indonesia Bapak B.J Habibie di Shah Alam. Imbas kembali; pertemuan dgn pemimpin utama Hamas, Khalid Mishaal dan ulama' terkemuka Sheikh Yusuf al-Qaradhawi di Qatar pada awal tahun ini - bincang isu Timur Tengah khususnya Palestin.

prinsip diriku


Thursday, 14 February 2013

menteri dan speaker lunch kat rest


sahabat dlm ikhwan


buahan


ice cream


roti bakarTuesday, 12 February 2013

dato zahid,palanivel, ganisen d restoran basha


berbincang dgn menteri kat restoran


aurat dan pemimpin


Berikut adalah petikan kata-kata dari Dr. Ridhuan Tee Abdullah: “Sekiranya ahli keluarga sendiri tidak menutup aurat misalnya, bagaimana dia hendak memim­pin negara dan menyuruh orang lain berbuat demikian. Begitu juga anak-anak mereka perlu terlebih dahulu dijaga kerana ini memberi imej kepada pemimpin berkenaan. “Manakala bagi wanita bergelar isteri yang menerajui parti politik dan sesebuah pertubuhan, sekiranya mereka tidak boleh menegur suami sendiri, saya rasa ia juga memang pelik,” katanya semasa membentangkan kertas kerja berjudul 1Malaysia dan Penghayatan Islam sempena Himpunan Ulama, Cendekiawan Islam dan Penulis Maya Kebangsaan 2012.

makan tengahari kali pertama