Pages

Friday, 22 June 2012

Resepi Tomyam Ayam

Bahan-bahan: Bahan A 500 gm ayam [potong kecil] 1 batang carrot [potong pendek] 1 biji bawang besar (dihiris) 2 batang serai (diketuk) 8 biji cili padi (diketuk) 2 cm lengkuas (diketuk) 1 ulas bawang putih (diketuk) 1 sudu besar pes tomyam 1 batang celery (potong kecil) 3 helai daun limau purut (koyakkan) Air & garam secukupnya Bahan B 100 gm bunga kobis 2 biji tomato (dibelah 4) 2 biji limau nipis (ambil jus) 1 pokok daun ketumbar (cincang) Cara Memasak: 1. Masukkan semua bahan A dan renehkan sampai lembut 2. Masukkan bunga kobis dan buah tomato. Biarkan mendideh dan tutup api. 3. Masukkan air limau nipis dan daun ketumbar dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment