Pages

Saturday, 13 July 2013

CENDAWAN GORENG


Bahan-bahan: 150g Cendawan Shimeji 40g Cendawan enoki ( Hujung dipotong ) 4 kuntum Cendawan shitake segar 40g Lobak merah (dipotong halus ) 5 urat Kacang buncis ( dipotong 4 sm ) 1 biji Cili merah ( dipotong halus ) 1 sudu besar Minyak bijan 4 keping Halia ( dipotong halus ) Bahan A : 1 sudu teh Kicap cair 1 sudu teh Perencah Pati Ayam ¼ sudu teh Serbuk Lada Putih ¼ cawan Air ½ sudu teh Tepung jagung Cara Menyediakan: (1) Panaskan minyak bijan dalam kuali, tumis halia hingga naik bau. (2) Tambah masuk lobak merah dan kacang buncis. Goreng seketika. (3) Masukkan semua cendawan, cili dan bahan (A). Kacau-goreng hingga sebati. (4) Angkat dan hidang serta-merta.

No comments:

Post a Comment