Pages

Saturday, 13 July 2013

CENDAWAN PANGGANG DENGAN KACANG HAZE


Bahan-bahan: 2 ulas Bawang putih ( dihancurkan ) 1 biji Lemon ( kulit diparut ) 6 sudu besar Minyak zaitun 1 sudu teh Perencah Pati Ayam 8 kuntum (besar) Cendawan Portabello ½ cawan Kacang Hazel ( dipotong kasar ) 2 sudu besar Pasli ( dicincang ) Sedikit Garam Sedikit Serbuk Lada Putih Cara Menyediakan: (1) Campur-gaulkan bawang putih, kulit lemon, minyak zaitun dan Perencah Pati Ayam. Ketepikan. (2) Panaskan ketuhar kepada 200 C. Susun cendawan di dalam satu loyang. Taburkan ½ minyak zaitun dan panggang selama 10 minit. (3) Keluarkan dari ketuhar dan taburkan baki minyak zaitun, kacang hazel dan panggang 10 – 15 minit lagi. (4) Taburkan Garam, serbuk lada putih dan pasli. Hidang serta-merta.

No comments:

Post a Comment