Bahan-bahan:
2 ulas Bawang putih ( dihancurkan )
1 biji Lemon ( kulit diparut )
6 sudu besar Minyak zaitun
1 sudu teh Perencah Pati Ayam
8 kuntum (besar) Cendawan Portabello
½ cawan Kacang Hazel ( dipotong kasar )
2 sudu besar Pasli ( dicincang )
Sedikit Garam
Sedikit Serbuk Lada Putih
Cara Menyediakan:
(1) Campur-gaulkan bawang putih, kulit lemon, minyak zaitun dan Perencah Pati Ayam. Ketepikan.
(2) Panaskan ketuhar kepada 200 C. Susun cendawan di dalam satu loyang. Taburkan ½ minyak zaitun dan panggang selama 10 minit.
(3) Keluarkan dari ketuhar dan taburkan baki minyak zaitun, kacang hazel dan panggang 10 – 15 minit lagi.
(4) Taburkan Garam, serbuk lada putih dan pasli. Hidang serta-merta.
No comments:
Post a Comment