Pages

Saturday, 13 July 2013

MANISAN EPAL & BUAH KESEMAK


Bahan-bahan: 20g Jamur putih kering (white fungus) ( direndam ) 20g Longan kering 8 biji Kurma merah tanpa biji ( dihiris ) 1 biji Epal merah ( dibuang kulit, biji dan dipotong dadu ) 10 biji Kacang gingko ½ keping Buah kesemek yang diawetkan (persimmon) ( dihiris ) 2 helai Daun pandan ( diikat ) 2 liter Air 5 Sudu besar Gula Cara Menyediakan: (1) Didihkan air lalu masukkan jamur putih, kesemek, epal dan kacang gingko. Didihkan selama 20 minit. (2) Tambahkan longan, kurma merah dan gula. Terus reneh selama 15 minit lagi. Masukkan daun pandan. (3) Padamkan api, keluarkan daun pandan.

No comments:

Post a Comment