Pages

Saturday, 13 July 2013

SUP AYAM DENGAN BUAH BERANGAN DAN KURMA MERAH.


Bahan-bahan: 350g Ayam ( dipotong ) 1.7 liter Air Bahan-bahan A: 8 biji Buah berangan ( dikupas kulit dan dipotong kiub ) 6 biji Kurma merah 10g Longan kering 10g Kekapis kering 1 sudu besar Kei chi (wolfberries) 12 biji Biji teratai 3 ulas Bawang putih dengan kulit Bahan-bahan B: ( perencah ) ½ sudu teh Garam 1 sudu teh Serbuk Lada Putih Cara-cara menyediakan: (1) Didihkan air pada suhu yang tinggi. Masukkan ayam dan bahan-bahan (A). (2) Pasang penutup dan masak pada suhu rendah selama 30 minit atau sehingga ayam menjadi lembut. (3) Bubuh perencah (B), kacau rata dan hidang serta-merta.

No comments:

Post a Comment