Pages

Monday, 13 May 2013

kepak ayam kukus dengan cendawan segar


kEPAK AYAM KUKUS DENGAN CENDAWAN SEGAR. Bahan-bahan: 300g Kepak ayam 30g Cendawan shimeiji segar Bahan A: 1 sudu teh Perencah Pati Ayam 3 sudu teh Garam 3 sudi teh Serbuk Lada Putih 1 sudu teh Tepung ubi kentang 1 sudu teh Sos tiram ½ sudu teh Minyak bijan 1 sudu besar Jus halia Cara Menyediakan: (1) Potong kepak ayam kepada saiz hidang. Cuci & toskan. (2) Campur-gaulkan semua bahan (A), perap ayam selama kira-kira 30 minit. (3) Taburkan cendawan shimeiji pada dasar pinggan kukus, letakkan ayam di atasnya. (4) Kukus lebih kurang 7-10 minit atau sehingga masak. (5) Hidang panas dengan nas

No comments:

Post a Comment