SELAMAT DATANG MENJAMU SELERA

SELAMAT DATANG DAN MENJAMU SELERA MASAKAN KAMPUNG( SIANG) MASAKAN MAKANAN LAUT (MALAM) buatlah kerja macam seratus tahun lagi nak hidup(juga niat ibadah), ibadah khusus macam sekejap lagi akan mati. (asas dlm solat jangan tinggal berdosa!!!!!)
LCD Text Generator at TextSpace.net

Monday, 13 May 2013

kepak ayam kukus dengan cendawan segar


kEPAK AYAM KUKUS DENGAN CENDAWAN SEGAR. Bahan-bahan: 300g Kepak ayam 30g Cendawan shimeiji segar Bahan A: 1 sudu teh Perencah Pati Ayam 3 sudu teh Garam 3 sudi teh Serbuk Lada Putih 1 sudu teh Tepung ubi kentang 1 sudu teh Sos tiram ½ sudu teh Minyak bijan 1 sudu besar Jus halia Cara Menyediakan: (1) Potong kepak ayam kepada saiz hidang. Cuci & toskan. (2) Campur-gaulkan semua bahan (A), perap ayam selama kira-kira 30 minit. (3) Taburkan cendawan shimeiji pada dasar pinggan kukus, letakkan ayam di atasnya. (4) Kukus lebih kurang 7-10 minit atau sehingga masak. (5) Hidang panas dengan nas

No comments:

Post a Comment