Pages

Saturday, 13 July 2013

AYAM PANDAN BERLADA HITAM.


Bahan-bahan: 300g Filet ayam Secukup Minyak masak ( untuk goreng ) 10-12 helai Daun pandan 10-12 batang Cungkil gigi Bahan A: ( dicampur-gaul ) 5 ulas Bawang putih ( ditumbuk ) 1 sm Halia ( ditumbuk ) 100g Serbuk Lada Hitam 1 sudu teh Perencah Pati Ayam ½ sudu teh Herba campuran 2 sudu teh Gula 1-2 sudu besar Jus lemon Cara Menyediakan: (1) Hiriskan filet ayam. (2) Perap ayam dengan bahan-bahan (A). (3) Biarkan selama 2-3 jam. (4) Balutkan beberapa hiris ayam dengan daun pandan. (5) Cucuk dengan cungkil gigi. (6) Goreng-celup ayam di dalam minyak panas sehingga ayam menjadi masak. Hidang serta-merta.

No comments:

Post a Comment