SELAMAT DATANG MENJAMU SELERA
buatlah kerja macam seratus tahun lagi nak hidup(juga niat ibadah),
ibadah khusus macam sekejap lagi akan mati.
(asas dlm solat jangan tinggal berdosa!!!!!)
LCD Text Generator at TextSpace.net
LCD Text Generator at TextSpace.net
Friday, 18 November 2011
Vermicelli Carbonara Seafood
1/2 bungkus Vermicelli
2. 1 Tin Prego Carbonara Cendawan
3. 1 cawan Susu Segar (Tak kesahlah apa brandnya)
4. 1 biji bawang besar dicincang
5. 3 ulas bawang putih dicincang.
6. 12 ekor udang besar
7. 1 sudu minyak masak.
8. Daun parsley & keju Parmesan (utk hiasan)
9. Cendawan butang (di hiris)
10. Garam secukupnya
11. Lada sulah.
Cara-cara membuatnya:
1. Rebus Vermicelli bersama sedikit mentega selama beberapa minit. Tos dan asingkan.
2. Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih yang telah dicincang tadi. Bila dah agak kekuningan masukkan udang pula. Selepas udang hampir sebati, masukkan pula Sos Carbonara. Kemudian masukkan cendawan butang dan juga susu segar serta kacau sehingga kuahnya agak hampir pekat. Jangan lupa masukkan garam dan lada sulah mengikut citarasa anda.
3. Masukkan Vermicelli tersebut (ketika api belum padam), gaul dan padamkan api terus.
4. Taburkan daun parsley dan jugak keju parmesan. Sedia utk dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment