Bahan-bahan: 20gm tepung gandum 20gm tepung ubi 10gm tepung kastard 10gm tepung jagung 1 biji telur 1 sd kecil minyak masak 1 sd besar gula halus 40ml susu cair 150ml air pewarna kuning perisa durian
Cara menyediakan:
1. Masuk semua bahan kedalam mangkuk. Sebatikan dengan whisk dan tapis. Kalau pekat tambah air sedikit
2. Boleh jugak blander.. cuma sedikit berbuih.. kena hilangkan buih-buih itu dahulu, untuk mengelakkan crepe akan berlubang bila banyak buih.
3. Ambil sesenduk kecil..tuang adunan dlm kuali yang dipegang..
4. Layangkan kuali agar adunan sekata
5. Masak atas api kecil.
6. Masak hingga kering,angkat tak perlu terbalikkn semasa mengangkat.
Filling:
150ML FRESH CREAM diputar hingga kental..
Isi durian..-ambil sekeping creepe (terbalikkan yang belah atas kebawah)
- Letakkan fresh cream letak isi durian ..dan letak lagi fresh cream di atasnya..
- Lipat kiri ke kanan dan atas ke bawah..
- Siap
No comments:
Post a Comment